You have reached the website

PRIVATUMO POLITIKA

Įsigalioja nuo 2018 m. gegužės mėn.

NUOSTATŲ TAIKYMO SRITIS

Atidžiai perskaitykite šias „Nestlé“ privatumo nuostatas (toliau „Nuostatos“), kad suprastumėte, kokią politiką ir praktiką taikome jūsų asmens duomenims ir kaip juos tvarkome. Šios Nuostatos taikomos asmenims, kurie naudojasi „Nestlé“ paslaugomis kaip vartotojai (toliau „jūs“). Šiose nuostatose paaiškinama, kaip UAB Nestlé Baltics (toliau „Nestlé“ ir „mes“) renka, naudoja ir atskleidžia jūsų asmens duomenis. Taip pat pateikiama informacija, kaip pasiekti ir atnaujinti savo asmens duomenis bei pasirinkti, kaip jūsų asmens duomenys bus naudojami.

Šios Nuostatos taikomos ir internetu, ir kitais būdais renkamiems duomenims, įskaitant asmens duomenis, kuriuos renkame iš įvairių kanalų, pavyzdžiui, internetinių svetainių, programėlių, trečiųjų šalių socialinių tinklų, vartotojų aptarnavimo skyrių, prekybos taškų ir renginių. Atminkite, kad galime bendrai kaupti asmens duomenis iš įvairių šaltinių (internetinės svetainės, realaus renginio). Daugiau informacijos, kaip su tuo nesutikti, rasite 9 skyriuje.

Tais atvejais, kai jūsų asmens duomenis tvarkome siekdami vykdyti teisinius įsipareigojimus, privalote pateikti asmens duomenis ir tai kyla iš teisės nuostatų, nustatančių mūsų teisinius įsipareigojimus. Kitais atvejais asmens duomenų pateikti neprivalote, tačiau jei mums nepateiksite būtinų asmens duomenų, galime neturėti galimybės susisiekti su jumis, pristatyti prekių ir (arba) suteikti paslaugų, vykdyti jūsų prašymo, kol nepasirašyta sutartis, sudaryti su jumis sutarties. Informuosime jus, kada būtina pateikti duomenis, pavyzdžiui, aiškiai nurodydami registracijos formose.

Šios Nuostatos kartais gali būti keičiamos (žr. 11 skyrių).

Šiose Nuostatose pateikiama svarbi toliau nurodytų sričių informacija.

   1. ASMENS DUOMENŲ ŠALTINIAI
   2. KOKIUS JŪSŲ ASMENS DUOMENIS RENKAME IR KAIP
   3. VAIKŲ ASMENS DUOMENYS
   4. SLAPUKAI IR PANAŠIOS TECHNOLOGIJOS, VEIKLOS ATASKAITOS IR TINKLALAPIO INDIKATORIAI
   5. KAM NAUDOJAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS
   6. KADA ATSKLEIDŽIAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS
   7. KADA PASILIEKAMI ASMENS DUOMENYS
   8. KAIP LAIKOMI IR (ARBA) PERKELIAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS
   9. TEISĖ SUSIPAŽINTI SU SAVO ASMENS DUOMENIMIS IR KITOS TEISĖS
   10. GALIMYBĖ RINKTIS, KAIP NAUDOJAME IR ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS
   11. ŠIŲ NUOSTATŲ PAKEITIMAI
   12. DUOMENŲ KONTROLIERIAI IR KONTAKTINĖ INFORMACIJA

1. ASMENS DUOMENŲ ŠALTINIAI

Šios Nuostatos taikomos asmens duomenims, kuriuos renkame iš jūsų ir apie jus, naudodami toliau nurodytus metodus (žr. 2 skyrių) ir šaltinius.

„Nestlé“ svetainės. „Nestlé“ arba jos vardu valdomos vartotojams skirtos internetinės svetainės, įskaitant mūsų domenams priklausančias ir (arba) mūsų URL naudojančias svetaines bei trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose, kaip pvz., „Facebook“, įkurtas mini svetaines (toliau „svetainės“).

„Nestlé“ svetainės ir programėlės mobiliesiems. „Nestlé“ arba jos vardu valdomos vartotojams skirtos svetainės arba programėlės mobiliesiems, pavyzdžiui, išmaniųjų telefonų programėlės.

El. pašto, teksto ir kiti elektroniniai pranešimai. Jūsų ir „Nestlé“ bendravimas elektroninėmis priemonėmis.

„Nestlé“ vartotojų aptarnavimo skyrius. Bendravimas su mūsų vartotojų aptarnavimo skyriumi (toliau „VAS“).

Ne internetinės registracijos formos. Spausdintos arba skaitmeninės registracijos ir panašios formos, kurias renkame, pvz., paštu, vykstant demonstracijai parduotuvėje, konkursuose ir kitų akcijų ar renginių metu.

Sąveika su reklama. Sąveika su mūsų reklama (pvz., jei sąveikaujate su viena iš mūsų reklamų, rodomų trečiosios šalies svetainėje, galime gauti informaciją apie tokią sąveiką).

Mūsų kuriami duomenys. Bendraudami su jumis galime sukurti su jumis susijusius asmens duomenis (pvz., įrašus apie jūsų pirkinius mūsų svetainėse).

Duomenys iš kitų šaltinių. Tai trečiųjų šalių socialiniai tinklai (pvz., „Facebook“, „Google“), rinkos tyrimai (jei informacija teikiama ne anonimiškai), trečiųjų šalių duomenų kaupimo priemonės, „Nestlé“ reklamos partneriai, vieši šaltiniai ir duomenys, gauti mums įsigijus kitas įmones.

2. KOKIUS JŪSŲ ASMENS DUOMENIS RENKAME IR KAIP

Priklausomai nuo jūsų sąveikos su „Nestlé“ būdo (internetu, ne internetu, telefonu ir kt.), renkame iš jūsų toliau nurodytą įvairių tipų informaciją.

Asmens kontaktinė informacija. Tai apima informaciją, kurią mums pateikiate, kad galėtume susisiekti su jumis, pavyzdžiui, vardas ir pavardė, pašto adresas, el. pašto adresas, duomenys socialiniame tinkle arba telefono numeris.

Paskyros prisijungimo informacijaInformacija, kurios reikia, kad galėtumėte prisijungti prie savo paskyros profilio. Tai gali būti prisijungimo ID ar el. pašto adresas, internetinis slapyvardis, slaptažodis neatkuriamoje formoje ir (arba) saugos klausimas ir atsakymas.

Demografinė informacija ir pomėgiaiInformacija, kuri nusako jūsų demografinius arba elgesio ypatumus. Tai gali būti gimimo data, amžius arba amžiaus grupė, lytis, geografinė vieta (pvz., pašto kodas), mėgstami produktai, hobiai ir pomėgiai, informacija apie buitį ar gyvenimo būdą.

Informacija iš kompiuterio ir (arba) mobiliojo įrenginioInformacija apie kompiuterinę sistemą ar kitą įrenginį, kurį naudodami jungiatės prie vienos iš mūsų svetainių ar programėlių, kaip antai interneto protokolo (IP) adresas, kurį kompiuteris arba įrenginys naudoja, kai jungiasi prie interneto, operacinės sistemos tipas ir naršyklės tipas bei versija. Jei prieNestlé svetainės arba programėlės jungiatės naudodami mobilųjį įrenginį, pavyzdžiui, išmanųjį telefoną, taip pat renkama tokia informacija kaip unikalus telefono įrenginio ID, reklamos ID, geografinė vieta ir kiti panašūs mobiliojo įrenginio duomenys, kai tai leidžiama.

Informacija apie internetinių svetainių ir (arba) ryšio priemonių naudojimą. Kai naršote ir sąveikaujate su mūsų svetainėmis arba naujienlaiškiais, rinkdami tam tikrą informaciją apie jūsų veiksmus taikome automatinio duomenų rinkimo technologijas. Renkama tokia informacija kaip spustelėtos nuorodos, kokius puslapius ar turinį žiūrėjote ir kiek laiko, taip pat kita panaši informacija ir statistika apie jūsų sąveiką, kaip antai turinio reakcijos laikas, atsisiuntimo klaidos ir laikymosi tam tikruose puslapiuose trukmė. Ši informacija registruojama naudojant automatines technologijas, kaip antai slapukai ir signaliniai elementai (angl. web beacons), taip pat renkama naudojant trečiųjų šalių stebėjimo priemones, skirtas analizei ir reklamai. Turite teisę nesutikti su tokių technologijų taikymu – išsamiau apie tai skaitykite 4 skyriuje.

Rinkos tyrimai ir vartotojų atsiliepimai. Informacija, kuria savanoriškai dalijatės su mumis apie tai, kaip jums sekėsi naudoti mūsų produktus ir paslaugas.

Vartotojų kuriamas turinys. Turinys, kurį kuriate ir tada dalinatės su mumis trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose arba įkeldami jį į vieną iš mūsų svetainių ar programėlių, taip pat ir naudodami trečiųjų šalių socialinių tinklų programėles, tokias kaip „Facebook“. Tai gali būti nuotraukos, vaizdo įrašai, asmeninės istorijos ar kita panaši medija arba turinys. Kai leidžiama, renkame ir skelbiame vartotojų sukurtą turinį vykdydami įvairią veiklą, įskaitant konkursus ir kitas reklamines akcijas, svetainės bendruomenei skirtas funkcijas, vartotojų įtraukimą ir trečiųjų šalių socialinių tinklų formavimą.

Informacija iš trečiųjų šalių socialinių tinklų. Informacija, kuria viešai dalijatės trečiosios šalies socialiniame tinkle, arba jūsų profilio informacija trečiosios šalies socialiniame tinkle (pvz., „Facebook“), kurią leidžiate trečiosios šalies socialiniam tinklui dalintis su mumis. Tai gali būti pagrindinė paskyros informacija (pvz., vardas, pavardė, el. pašto adresas, lytis, gimimo diena, gyvenamasis miestas, profilio nuotrauka, naudotojo ID, draugų sąrašas ir t. t.) ir kita papildoma informacija arba veikla, kurią trečiosios šalies socialiniam tinklui leidžiate dalintis. Profilio informaciją (arba dalį jos) iš trečiosios šalies socialinio tinklo gauname visada, kai atsisiunčiate arba sąveikaujate su trečiosios šalies socialiniame tinkle, pavyzdžiui, „Facebook“, veikiančia Nestlé programėle, kai naudojate kurią nors į „Nestlé svetainę integruotą socialinio tinklo funkciją (pvz., „Facebook Connect“) arba kai sąveikaujate su mumis per trečiosios šalies socialinį tinklą. Norėdami sužinoti daugiau, kaip „Nestlégauna jūsų informaciją iš trečiosios šalies socialinio tinklo, arba norėdami atsisakyti dalintis tokia iš socialinių tinklų gaunama informacija, apsilankykite atitinkamo trečiosios šalies socialinio tinklo svetainėje.

Mokėjimų ir finansinė informacijaInformacija, kurios reikia, kad galėtume įvykdyti užsakymą, arba kurią naudojate pirkdami, pavyzdžiui, informacija apie debeto arba kredito kortelę (kortelės savininko vardas ir pavardė, kortelės numeris, galiojimo data ir pan.) ar kitas mokėjimo formas (jei jos galimos). Bet kuriuo atveju mes arba mūsų mokėjimus apdorojantis (-ys) teikėjas (-ai) mokėjimų ir finansinę informaciją tvarko laikydamiesi galiojančių įstatymų, reglamentų ir saugumo standartų, tokiu kaip PCI DSS.

Skambučiai vartotojų aptarnavimo skyriams. Vadovaujantis galiojančiais įstatymais, bendravimas su vartotojų aptarnavimo skyriumi gali būti įrašomas arba jo gali būti klausomasi vidinės veiklos tikslams (pvz., kokybei užtikrinti ar mokymams). Informacija apie mokėjimo kortelę neįrašoma. Skambučio pradžioje būsite informuoti, kad pokalbis bus įrašomas.

Neskelbtini asmens duomenys. Vykdydami įprastą veiklą nesiekiame rinkti ar kitaip tvarkyti neskelbtinų asmens duomenų. Kai dėl kokios nors priežasties būtina apdoroti neskelbtinus jūsų asmens duomenis, prieš tai turime gauti aiškų ir savanorišką jūsų sutikimą, kad bus tvarkomi tokie duomenys. Jei neskelbtinus jūsų asmens duomenis tvarkome turėdami kitų tikslų, vadovaujamės šiuo teisiniu pagrindu: (i) nusikaltimų išaiškinimas ir užkardymas (įskaitant sukčiavimo užkardymą) ir (ii) galiojančių įstatymų laikymasis (pvz., kad galėtume rengti ataskaitą apie įvairovę).

3. VAIKŲ ASMENS DUOMENYS

Sąmoningai neprašome ir nerenkame asmens duomenų iš vaikų, kuriems dar nesukako 14 metų. Sužinoję, kad netyčia gavome vaiko, kuriam dar nėra 14 metų, asmens duomenis, nedelsdami pašalinsime to vaiko asmens duomenis iš kaupiamų įrašų. Tačiau „Nestlé“ gali rinkti asmens duomenis apie vaikus, kuriems dar nesukako 14 metų, tiesiai iš jo tėvų ar globėjų, gavę aiškų tokio asmens sutikimą.

4. SLAPUKAI IR PANAŠIOS TECHNOLOGIJOS, VEIKLOS ATASKAITOS IR TINKLALAPIO INDIKATORIAI

Slapukai ir panašios technologijos. Žr. pranešimą apie slapukus, iš kurio sužinosite, kaip galite tvarkyti slapukų nustatymus, ir gausite išsamios informacijos apie tai, kokius slapukus naudojame ir kam.

Veiklos ataskaitos. Renkame informaciją veiklos ataskaitose, kuriose registruojama, kas vyksta svetainėse, ir kaupiama statistika apie jūsų naršymo įpročius. Tai automatiškai kuriami įrašai, kurie padeda rasti ir šalinti klaidas, tobulinti veikimą ir palaikyti svetainių saugumą.

Tinklalapio indikatoriai. Tinklalapio indikatoriai (ang. web beakons) – tai nedideli programos kodai, tinklalapyje ar el. laiške pateikiantys grafinį vaizdą, kad mums būtų perduoti duomenys. Tinklalapio indikatoriai padeda rinkti tokią informaciją kaip IP adresai, taip pat informaciją apie jūsų reakciją į el. paštu vykdomą kampaniją (pvz., kada buvo atidarytas el. laiškas, kokias nuorodas el. laiške spustelėjote ir pan.). Tinklalapio indikatorius naudosime savo svetainėse arba jums siunčiamuose el. laiškuose. Tinklalapio indikatorių surenkamą informaciją naudojame įvairiems tikslams, įskaitant ataskaitas apie svetainės duomenų srautus, unikalių lankytojų skaičiavimą, reklamą, el. pašto auditą ir ataskaitas, suasmenintą turinį, bet ne tik.

5. KAM NAUDOJAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Toliau nurodoma, kokiems tikslams renkame ir naudojame jūsų asmens duomenis, bei aprašomi įvairūs asmens duomenų tipai, renkami kiekvienam tikslui. Atminkite, kad ne visos toliau nurodytos paskirtys bus aktualios visiems asmenims.

Kam naudojame jūsų asmens duomenis

Priežastys

Teisėti interesai

Vartotojų aptarnavimasJūsų asmens duomenis naudojame vartotojų aptarnavimui, įskaitant atsakymus į jūsų užklausas. Tam paprastai reikalinga tam tikra asmens kontaktinė informacija ir informacija, kodėl pateikėte užklausą (pvz., domina užsakymo būsena, kilo techninė problema, turite klausimų ar nusiskundimų dėl produkto, kilo bendro pobūdžio klausimas ir pan.).

 •  Sutartinių įsipareigojimų vykdymas
 •  Teisiniai įsipareigojimai
 •  Mūsų teisėti interesai
 •  Tobulinti ir plėtoti naujus produktus ir paslaugas
 •  Kontroliuoti ir didinti teikiamų paslaugų kokybę (didinti efektyvumą)
 •  Nustatyti, įgyvendinti arba ginti teisinius reikalavimus
 •  Klientų pasitenkinimo apklausos

Konkursai, rinkodara ir kitos akcijosGavę jūsų sutikimą (kai reikia) naudojame jūsų asmens duomenis siekdami informuoti jus apie prekes arba paslaugas (pvz., rinkodaros pranešimuose ar surengę kampaniją arba akciją). Tam gali būti naudojamos tokios priemonės kaip el. laiškai, skelbimai, teksto pranešimai, skambučiai telefonu ir paštu pristatoma medžiaga, kiek tai leidžia galiojantys įstatymai. Kartais kampanijas ir akcijas organizuojame trečiųjų šalių svetainėse ir (arba) socialiniuose tinkluose. Savo asmens duomenis tokiam tikslui leidžiate naudoti savanoriškai, taigi galite neduoti sutikimo (kai jo reikia), atšaukti jau duotą sutikimą arba nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų naudojami tokiais tikslais. Išsamesnė informacija, kaip keisti rinkodaros pranešimų nuostatas, pateikiama 9 ir 10 skyriuose. Norėdami dalyvauti konkursuose ar akcijose savo asmens duomenis leidžiate naudoti savanoriškai, tačiau jei tokiu atveju nepateiksite asmens duomenų, negalėsite dalyvauti konkursuose ir (arba) akcijose. Daugiau informacijos apie mūsų konkursus ir kitas akcijas ieškokite oficialiose taisyklėse arba informacijoje, skelbiamoje rengiant konkursą ar akciją.

 •  Gavome jūsų sutikimą (kai reikia)
 •  Sutartinių įsipareigojimų vykdymas
 •  Teisiniai įsipareigojimai
 •  Mūsų teisėti interesai
 •  Išsiaiškinti, kurie mūsų produktai ir paslaugos gali jus dominti, ir informuoti jus apie juos
 •  Nustatyti naujų produktų ar paslaugų vartotojų tipus
 •  Užkardyti sukčiavimą, nustatyti, įgyvendinti arba ginti teisinius reikalavimus

Trečiųjų šalių socialiniai tinklai:  jūsų asmens duomenis naudojame, kai naudojatės trečiųjų šalių socialinių tinklų funkcijomis, pavyzdžiui, spustelite „Patinka“, nes norime trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose teikti jums reklamą ir bendrauti su jumis. Daugiau apie tai, kaip veikia šios funkcijos, kokius jūsų profilio duomenis gauname ir kaip atsisakyti teikti duomenis, galite sužinoti peržiūrėję atitinkamų trečiųjų šalių socialinių tinklų privatumo pranešimus.

 •  Gavome jūsų sutikimą (kai reikia)
 •  Mūsų teisėti interesai
 •  Išsiaiškinti, kurie mūsų produktai ir paslaugos gali jus dominti, ir informuoti jus apie juos
 •  Nustatyti naujų produktų ar paslaugų vartotojų tipus

Suasmenintas turinys (internete ir kitur). Gavę jūsų sutikimą (kai reikia), naudojame jūsų asmens duomenis: (i) jūsų preferencijoms ir įpročiams analizuoti, (ii) jūsų poreikiams numatyti pagal jūsų profilio analizę, kurią atliekame, (iii) užtikrinti jums geresnę ir suasmenintą patirtį naudojant mūsų svetaines ir programėles; (iv) užtikrinti, kad mūsų svetainių ar programėlių turinys būtų optimaliai pritaikytas jums ir jūsų kompiuteriui ar įrenginiui; (v) teikti jums tikslinę reklamą ir turinį, (vi) leisti jums naudoti interaktyvias funkcijas, kai taip nusprendžiate. Pavyzdžiui, įsimename jūsų prisijungimo ID / el. pašto adresą arba slapyvardį, kad kitą kartą apsilankę svetainėje galėtumėte greitai prisijungti arba būtų lengva rasti prekes, kurias esate įsidėję į pirkinių krepšelį. Remdamiesi tokio tipo informacija ir gavę jūsų sutikimą (kai reikia), taip pat rodome jums konkretų „Nestlé turinį arba pagal jūsų pomėgius parinktas akcijas. Savo asmens duomenis tokiam tikslui leidžiate naudoti savanoriškai, taigi galite neduoti sutikimo (kai jo reikia), atšaukti jau duotą sutikimą arba nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų naudojami tokiam tikslui. Išsamesnės informacijos, kaip atsisakyti teikti duomenis, rasite 10 skyriuje.

Užsakymų vykdymas. Asmens duomenis naudojame jūsų užsakymams apdoroti ir išsiųsti, informuoti jus apie užsakymų būseną, adresams tikslinti ir tapatybei tikrinti bei vykdyti kitai sukčiavimo išaiškinimo veiklai. Tam naudojami tam tikri asmens duomenys ir mokėjimo informacija.

 •  Sutartinių įsipareigojimų vykdymas
 •  Gavome jūsų sutikimą (kai reikia)
 •  Teisiniai įsipareigojimai
 •  Mūsų teisėti interesai
 •  Tobulinti ir plėtoti naujus produktus ir paslaugas
 •  Kontroliuoti ir didinti teikiamų paslaugų kokybę (didinti efektyvumą)
 •  Klientų pasitenkinimo apklausos
 •  Apsaugoti mūsų sistemas, tinklus ir darbuotojus
 •  Užkardyti sukčiavimą, nustatyti, įgyvendinti arba ginti teisinius reikalavimus
 •  Vykdyti teisinius įsipareigojimus

Kiti bendro pobūdžio tikslai (pvz., vidiniai arba rinkos tyrimai, analizė, saugumas). Laikydamiesi galiojančių įstatymų, jūsų asmens duomenis naudojame kitiems bendro pobūdžio verslo tikslams, pavyzdžiui, jūsų paskyrai palaikyti, vidiniams arba rinkos tyrimams vykdyti bei reklamos kampanijų veiksmingumui vertinti. Pasiliekame teisę, jei turite „Nestlé paskyrų, iš tų paskyrų suformuoti vieną paskyrą. Taip pat jūsų asmens duomenis naudojame savo ryšio, IT ir saugumo sistemoms administruoti ir eksploatuoti.

Teisinės priežastys arba susijungimai bei įsigijimai. Tais atvejais, kai „Nestlé“ ar jos turtą įsigyja kita įmonė arba įmonės susijungia, įskaitant dėl bankroto, dalysimės jūsų asmens duomenimis su bet kuriuo teisėtu verslo perėmėju. Taip pat atskleisime jūsų asmens duomenis trečiosioms šalims: (i) kai to reikalauja galiojantys įstatymai; (ii) kai vyksta teisinis procesas; (iii) gavę kompetentingos teisėsaugos įstaigos užklausą; (iv) siekdami ginti savo teises, privatumą, saugumą ar nuosavybę arba (v) siekdami, kad būtų vykdomos sutarčių arba mūsų svetainės naudojimo sąlygos.

 •  Teisiniai įsipareigojimai
 •  Mūsų teisėti interesai
 •  Vykdyti teisinius įsipareigojimus
 •  Apsaugoti savo turtą ir darbuotojus

6. KADA ATSKLEIDŽIAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Be 12 skyriuje (pastarajame nurodyti duomenų kontrolieriai ir kontaktinė informacija) minimų „Nestlé“ priklausančių subjektų, jūsų asmens duomenimis dalijamės su toliau nurodytų tipų trečiųjų šalių organizacijomis.

Paslaugų teikėjai. Tai išorinės įmonės, kurių paslaugomis naudojamės vykdydami veiklą (teikiančios šias paslaugas: sandėliavimo, logistikos, pašto, kurjerių, rinkodaros (vykdo akcijas, siunčia el. laiškus, administruoja reklamos kampanijas), vartotojų aptarnavimo, rinkos tyrimų, įrangos priežiūros ir remonto, IT ir IS palaikymo, įskaitant svetainių ir duomenų bazių eksploataciją bei plėtrą, mokėjimų apdorojimo, teisines, audito, apskaitos). Paslaugų teikėjai ir tam tikri jų darbuotojai jūsų asmens duomenis mūsų vardu gali pasiekti ir naudoti tik konkretiems darbams, kuriuos jiems pavesta atlikti, vadovaudamiesi mūsų instrukcijomis. Be to, jie privalo užtikrinti jūsų asmens duomenų konfidencialumą ir saugumą.

Kreditų vertinimo agentūros ir skolų išieškotojai. Kiek leidžia galiojantys įstatymai, kreditų vertinimo agentūros ir skolų išieškotojai yra išorinės įmonės, į kurias kreipiamės, kad padėtų įvertinti jūsų kreditingumą (ypač kai už užsakymą sumokama jau išrašius sąskaitą) arba išieškoti pinigus už neapmokėtas sąskaitas.

Trečiųjų šalių įmonės, naudojančios asmens duomenis savo rinkodarai. Išskyrus tuos atvejus, kai duodate sutikimą, jūsų asmens duomenų neteikiame pagal licenciją ir neparduodame trečiųjų šalių įmonėms jų pačių rinkodaros veiklai. Tokių įmonių tapatybė bus atskleista tuo metu, kai bus prašoma jūsų sutikimo.

Trečiųjų šalių gavėjai, naudojantys asmens duomenis dėl teisinių priežasčių arba dėl susijungimo ar įsigijimo. Atskleisime jūsų asmens duomenis trečiosioms šalims dėl teisinių priežasčių (pvz., subjektams, kuriems privalome atskleisti jūsų asmens duomenis, ypač viešojo administravimo arba teisėsaugos įstaigoms) arba įvykus įsigijimui arba susijungimui (išsamiau žr. 5 skyriuje).

7. KADA PASILIEKAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

„Nestlé“ imasi visų įmanomų priemonių užtikrinti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi patį trumpiausią laiką, nustatomą pagal toliau nurodytus kriterijus.

   (a) Jūsų asmens duomenų, kurie leidžia nustatyti tapatybę, kopijas „Nestlé“ laikys tik tol, kol:
         (i) palaikysime nuolatinius santykius su jumis (pvz., kai turime galiojantį susitarimą arba, kai esate mūsų adresatų sąraše ir nesate atsisakę gauti laiškų, arba, kol neatšaukiate sutikimo leisti naudoti jūsų asmens duomenis rinkodaroje arba kol nepareiškiate, jog nesutinkate, kad jie būtų naudojami šiam tikslui);
         (ii) jūsų asmens duomenys yra būtini šiose Nuostatose išdėstytiems tikslams, o mes turime pagrįstą teisinį pagrindą.

Taip pat tol, kol
(b) nesuėjo su tam tikru tvarkymo tikslu susijusių pretenzijų ir (arba) mokestinių įsipareigojimų senaties terminas, pridėjus vienus metus, skaičiuojamus nuo tų metų, kuriais sukako atitinkamas senaties terminas, pabaigos. Papildomi metai paliekami tiems atvejams, kai pretenzijos pareiškiamos besibaigiant atitinkamam senaties terminui, nes tai leidžia nustatyti vieną datą, kada duomenys bus ištrinti, sunaikinti arba anonimizuoti. Be to, jei pareiškiamos priimtinos teisinės pretenzijos, galime toliau tvarkyti jūsų asmens duomenis tiek, kiek reikia laiko tokiai pretenzijai išnagrinėti.

Punkte (b) nurodytu metu jūsų asmens duomenų tvarkymas apsiribos jų laikymu ir saugumo užtikrinimu, išskyrus tuos atvejus, kai duomenis reikia peržiūrėti nagrinėjant pretenziją arba vykdant įsipareigojimus pagal galiojančius įstatymus.

Pasibaigus punktuose (a) ir (b) nurodytiems laikotarpiams, tiek, kiek jie taikomi, (i) visam laikui ištrinsime arba sunaikinsime atitinkamus asmens duomenis arba (ii) anonimizuosime atitinkamus asmens duomenis.

8. KAIP LAIKOMI IR (ARBA) PERKELIAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Imamės atitinkamų priemonių (nurodytų toliau) jūsų asmens duomenų konfidencialumui ir saugumui užtikrinti. Tačiau atminkite, kad tokia apsauga netaikoma informacijai, kuria patys nusprendžiate dalytis viešumoje, pavyzdžiui, trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose.

Kokie žmonės gali pasiekti jūsų asmens duomenis. Jūsų asmens duomenis tvarkys įgalioti mūsų darbuotojai arba atstovai, kai tokius duomenis būtina žinoti atsižvelgus į konkrečius tikslus, kuriems jūsų asmens duomenys buvo surinkti (pvz., už klientų aptarnavimą atsakingi darbuotojai galės matyti jūsų vartojimo istoriją).

Veikiančiose aplinkose taikomos priemonės. Jūsų asmens duomenis saugome tokiose veikiančiose aplinkose, kuriose taikomos pakankamo lygio saugumo priemonės, kad duomenimis nebūtų galima naudotis be leidimo. Laikomės priimtinų standartų asmens duomenims apsaugoti. Deja, perduoti informaciją internetu nėra visiškai saugu, ir nors visokeriopai stengsimės apsaugoti jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti duomenų saugumo, kai jie perduodami per mūsų svetaines ar programėles.

Kokių priemonių turėtumėte imtis jūsSvarbu, kad patys rūpintumėtės savo asmens duomenų apsauga. Kurdami paskyrą internete būtinai rinkitės kitiems sunkiai atspėjamą paskyros slaptažodį ir niekada niekam neatskleiskite savo slaptažodžio. Jūsų pareiga užtikrinti slaptažodžio konfidencialumą, taip pat jūs atsakote už bet kokį jūsų paskyros naudojimą. Jei kompiuteriu naudojatės ne vieni arba naudojatės viešu kompiuteriu, niekada nesirinkite, kad kompiuteris įsimintų jūsų prisijungimo ID / el. pašto adresą arba slaptažodį, ir kiekvieną kartą nueidami nuo kompiuterio būtinai atsijunkite nuo paskyros. Taip pat vertėtų naudotis mūsų svetainėje ar programėlėje siūlomais privatumo nustatymais arba valdikliais.

Jūsų asmens duomenų perkėlimas. Kadangi vykdome tarptautinę verslo veiklą, gali tekti perkelti jūsų asmens duomenis „Nestlé“ grupės viduje, taip pat, siekiant šiose Privatumo Nuostatose nurodytų tikslų, perduoti trečiosioms šalims, kaip nurodyta 6 skyriuje. Dėl šios priežasties galime perkelti jūsų asmens duomenis į kitas šalis, kuriose gali galioti kitokie įstatymai ir duomenų apsaugos reikalavimai, nei taikomi Lietuvoje.

Jūsų asmens duomenys taip pat bus perduodami į Europos Ekonominei Erdvei (EEE) nepriklausančias šalis, įskaitant kitokius duomenų apsaugos standartus nei EEE taikančias šalis (pvz., kitiems „Nestlé“ padaliniams). Mes (i) esame į sutartis įtraukę standartinius Europos Komisijos patvirtintus jūsų asmens duomenų apsaugą numatančius punktus (o jūs turite teisę prašyti gauti tokių punktų kopiją – kreipkitės į mus, kaip nurodyta 12 skyriuje) ir (arba) (ii) prašysime jūsų sutikimo (kai tai leidžia įstatymai).

9. TEISĖ SUSIPAŽINTI SU SAVO ASMENS DUOMENIMIS IR KITOS TEISĖS

Teisė susipažinti su asmens duomenimis. Turite teisę susipažinti su turima informacija apie jus, peržiūrėti ją ir užsisakyti fizinę arba elektroninę tokios informacijos kopiją. Taip pat turite teisę prašyti pateikti informaciją apie jūsų asmens duomenų šaltinį.

Šias teises galima įgyvendinti kreipiantis el. paštu data.privacy@lt.nestle.com arba adresu UAB Nestlé Baltics, J. Jasinskio g. 16A, LT-01112 Vilnius, Lietuva (pasiliekame teisę patikrinti jūsų tapatybę ir tik tada pateikti informaciją). Jei prašymą pateikiate ne jūs, o kitas asmuo, nepateikęs įrodymų, kad prašymas jūsų vardu pateikiamas teisėtai, prašymas bus atmestas. Atminkite, kad bet kokia mums pateikta tapatybės informacija bus tvarkoma pagal galiojančius įstatymus ir jų leidžiamose ribose.

Papildomos teisės (pvz., keisti, trinti asmens duomenis). Kai tai numato įstatymai, galite (i) prašyti, kad jūsų asmens duomenys būtų ištrinti, perkelti, ištaisyti arba patikslinti, (ii) riboti jūsų asmens duomenų naudojimą ir atskleidimą, (iii) atšaukti sutikimą, leidžiantį mums tam tikru būdu tvarkyti duomenis (atšauktas sutikimas nedaro įtakos teisėtam tvarkymui, vykdytam remiantis sutikimu, kol jis nebuvo atšauktas).

Atsižvelgus į galiojančius įstatymus, taip pat galite turėti toliau nurodytas papildomas teises, susijusias su atitinkamų jūsų asmens duomenų naudojimu:

• teisę, remdamiesi konkrečia savo situacija, nesutikti, kad naudotume atitinkamus jūsų asmens duomenis patys arba jie būtų naudojami mūsų vardu;
• teisę nesutikti, kad naudotume atitinkamus jūsų asmens duomenis tiesioginei rinkodarai patys arba jie būtų naudojami mūsų vardu.

Atminkite, kad tam tikrais atvejais jūsų asmens duomenis galėsime ištrinti tik kartu su jūsų naudotojo paskyra. Jums pareikalavus ištrinti jūsų asmens duomenis, mums gali tekti kai kuriuos iš jų pasilikti, kad galėtume vykdyti įstatymais arba sutartyse numatytus įsipareigojimus. Be to, galiojantys įstatymai gali leisti pasilikti kai kuriuos jūsų asmens duomenis savo verslo poreikiams.

Kai įmanoma, svetainėse esame įdiegę specialią funkciją, kad galėtumėte peržiūrėti ir redaguoti savo pateiktus asmens duomenis. Atminkite, kad iš registruotų vartotojų reikalaujame patvirtinti tapatybę (pvz., prisijungimo ID / el. pašto adreso, slaptažodžio) ir tik tada jie gali susipažinti su paskyros informacija arba keisti ją. Tai padeda apsaugoti, kad jūsų paskyra nebūtų naudojamasi be leidimo.

Tikimės, kad sugebėsime atsakyti į jums kylančius klausimus, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis. Tačiau, jei išreiškę susirūpinimą nesulaukėte sprendimo, taip pat turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

10. GALIMYBĖ RINKTIS, KAIP NAUDOJAME IR ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Siekiame, kad galėtumėte rinktis, kaip bus tvarkomi asmens duomenys, kuriuos mums pateikiate. Toliau pristatomi mechanizmai leidžia jums kontroliuoti savo asmeninius duomenis toliau nurodytais būdais.

Slapukai ir panašios technologijos. Jūs valdote duodamą sutikimą, naudodami (i) sutikimų valdymo sprendimą arba (ii) naršyklę, kurią naudojant galima atsisakyti visų arba dalies slapukų ir panašių technologijų arba gauti įspėjimą, kai jie naudojami. Žr. 4 skyrių.

Reklama, rinkodara ir akcijos. Pažymėję registracijos formų laukelį (-ius) arba atsakę į mūsų vartotojų aptarnavimo specialistų pateiktą (-us) klausimą (-us), galite leisti „Nestlé“ naudoti jūsų asmens duomenis reklamuojant produktus arba paslaugas. Jei nuspręsite, kad nebenorite gauti tokių pranešimų, vėliau galite bet kada jų atsisakyti laikydamiesi pranešime pateiktų instrukcijų, kad su rinkodara susiję pranešimai jums nebebūtų siunčiami. Norėdami nebegauti bet kokiomis priemonėmis, įskaitant trečiųjų šalių socialinius tinklus, siunčiamų rinkodaros pranešimų, galite bet kada jų atsisakyti spustelėję pranešimuose pateikiamas nuorodas, taip pat prisijungę prie svetainių, programėlių ar trečiųjų šalių socialinių tinklų ir paskyros profilyje pakeitę naudotojo nuostatas nuimdami atitinkamų laukelių varneles arba paskambinę į vartotojų aptarnavimo skyrių. Atminkite, kad net atsisakę rinkodaros pranešimų galite tebegauti mūsų administracinius pranešimus, pavyzdžiui, užsakymų ar kitų operacijų patvirtinimus, pranešimus apie veiklą jūsų paskyroje (pvz., paskyros patvirtinimą, pakeistą slaptažodį ir pan.) bei kitus svarbius, su rinkodara nesusijusius pranešimus.

Suasmeninimas (internete ir kitur). Kai to reikalauja įstatymai, jei norite, kad „Nestlé“ naudotų jūsų asmens duomenis siekdama suasmeninti jūsų patirtį ar teikti tikslinę reklamą ir turinį, tai galite nurodyti pažymėję atitinkamą (-us) registracijos formos laukelį (-ius) arba atsakę į mūsų vartotojų aptarnavimo specialistų pateiktą (-us) klausimą (-us). Jei nuspręsite, kad suasmeninto turinio nebenorite, galite bet kada jo atsisakyti prisijungę prie svetainių ar programėlių ir paskyros profilyje pakeitę naudotojo nuostatas nuimdami atitinkamų laukelių varneles arba paskambinę į vartotojų aptarnavimo skyrių.

Tikslinė reklama. Bendradarbiaujame su skelbimų tinklais ir kitais skelbimų teikėjais („reklamos paslaugų teikėjais“), kurie teikia internete reklamą mūsų ir kitų, nesusijusių įmonių vardu. Kartais skelbimai parenkami pagal jūsų pomėgius, atsižvelgus į „Nestlé“ svetainėse arba nesusijusiose svetainėse ilgainiui surinktą informaciją.  Galite apsilankyti adresu www.aboutads.info/choices, kur sužinosite daugiau apie tokio tipo reklamą, taip pat apie tai, kaip atsisakyti pomėgiais pagrįstos reklamos, teikiamos Skaitmeninės reklamos aljanso (ang. Digital Advertising Alliance’s (“DAA”)) savireguliacijos programoje dalyvaujančių įmonių. Tokio tipo reklamos taip pat galite atsisakyti naudodami į DAA programėlę „AppChoices“ įtrauktų įmonių programėles mobiliesiems – tereikia atsisiųsti programėlę iš „iOSׅ“ arba „Android“ programėlių parduotuvės.  Apsilankę įrenginio vietovės paslaugų nustatymuose galite nebeleisti rinkti tikslių vietovės duomenų iš mobiliojo įrenginio.

11. ŠIŲ NUOSTATŲ PAKEITIMAI

Jei keisime jūsų asmens duomenų tvarkymo procedūras, atnaujinsime šias Nuostatas. Pasiliekame teisę bet kada keisti taikomą praktiką ir šias Nuostatas. Pranešime jums apie bet kokius šių Nuostatų pakeitimus, paskelbę atitinkamą informaciją savo svetainėse ar programėlėse arba išsiuntę jums atnaujintą Politiką.

12. DUOMENŲ KONTROLIERIAI IR KONTAKTINĖ INFORMACIJA

Jei norite užduoti klausimų ar pakomentuoti šias Nuostatas bei mūsų taikomą privatumo praktiką arba norite pateikti skundą, kaip mes laikomės galiojančių privatumo įstatymų, kreipkitės į mus el. paštu: data.privacy@lt.nestle.com, rašykite mums adresu: UAB Nestlé Baltics, J. Jasinskio g. 16A, LT-01112 Vilnius, Lietuva,  arba skambinkite į klientų aptarnavimo skyrių telefonu: +370 700 55200.

Taip pat galite kreiptis į mūsų duomenų apsaugos pareigūną el. adresu: DataProtectionOffice@nestle.com

Priimsime ir išnagrinėsime bet kokį skundą, susijusį su tuo, kaip tvarkome asmens duomenis (įskaitant skundą, kad pažeidėme jūsų teises pagal galiojančius privatumo įstatymus).

 Duomenų kontrolieriai

Prižiūrima sritis

UAB Nestlé Baltics

J. Jasinskio g. 16A, LT-01112 Vilnius, Lietuva

Visa veikla